15 Ağustos 2012 Çarşamba

Learning Design - III

Öğrenme Tasarımına devam ediyoruz. Önceki yayında öğrenme tasarımına ait öğeleri ele almıştık. Bu yayında güncel bir LD Editörünü kullanmaya başlıyoruz.

Günümüzde çok sayıda LD Editörü ve LD Playeri bulunmakta. Bu alandaki gelişmeleri izleyebilmek amacıyla Öğrenme Tasarımı yazılımlarıyla ilgili bir Wiki Sayfası oluşturmaya başladım (1).

Kullanacağımız yazılım TenCompetence Projesi kapsamında geliştirilen ReCourse editörü. ReCourse kendisine ait proje sitesinden indirilebilir (2). Windows işletim sistemi kullanıyorsanız Windows with Java seçeneği ile ReCourse-win-jre-2.0.3.zip dosyasını indirdikten sonra zip dosyasını bir klasöre çıkartınız ve klasör içerisindeki Recourse.exe'yi çalıştırınız. ReCourse LD Editörü karşınıza gelecektir.

Hemen bir ders oluşturup, derse modül ekleyebilir, modüle adımlar ekleyebilir ve adımlara etkinlikler ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte "Kişisel Öğrenme Ortamları" isimli bir lisans üstü dersini alan üç öğrenci ve dersi veren bir öğretim üyesine oluşturulmuştur. İlk modül "Kişisel Öğrenme Ortamlarına Giriş" tir ve bu modüldeki ilk adımda öğrencilerin konuya ait bir blog sitesi ile bir wiki sitesini incelemeleri istenmiştir. 

Bu şekilde dersteki her hafta için öğrencilere ders öncesi ve sonrası için etkinlikler tasarlanabilir. 












Recourse editörünü kullanmaya gelecek yayınlarda devam edeceğiz. 


(1) https://meminmutlu.wordpress.com/personalis/learning-design-software/
(2) http://tencompetence-project.bolton.ac.uk/ldauthor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişisel öğrenme ortamları konusunda deneyimlerinizi ve çalışmalarınızı benimle paylaşabilirsiniz.