15 Haziran 2012 Cuma

Kişisel Öğrenme Ortamları 2001-2006 Bibliyografyası

Bu sayfamızda kişisel öğrenme ortamları için 2001-2006 dönemine ait gerçekleştirdiğimiz ayrıntılı bir yayın taramasına yer veriyoruz (1).

Kişisel öğrenme ortamları alanındaki yayınlar 2001'de başlamasına rağmen 2006 yılında artış göstermiştir. İlk yıllarda İngiltere'de Bulton Üniversitesindeki JISC - CETIS (Centre for Educational Technology and Interoperability Standards) merkezindeki araştırmaların ve projelerin başı çektiği görülmektedir. Bu yıllarda daha çok proje raporu vb. yayınlar bulunmakta, akademik yayın çok fazla bulunmamaktadır. Kişisel öğrenme ortamları 2005 ve 2006 yıllarında blog sitelerinde artan oranda tartışılmaya başlanmıştır. 

İlk yıllara ait literatür taramasında çok sayıda kaynağın internet adresi bağlantısının kopmuş olduğu görülmüş ve bu kaynakların günümüzdeki adresleri aranarak bağlantılar güncellenmiştir. Birincil kaynaklardaki atıflardan yola çıkılarak o döneme ait birincil kaynakların yanısıra, atıf verilmiş ikinci kaynaklara da bibliyografyada yer verilmiştir.

Kişisel öğrenme ortamlarıyla ilgiilenen yazarların o döneme ait blog sayfaları incelenerek, önemli bulunanlar listeye eklemiştir.


(1) https://meminmutlu.wordpress.com/personalis/personal-learning-environments/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kişisel öğrenme ortamları konusunda deneyimlerinizi ve çalışmalarınızı benimle paylaşabilirsiniz.